Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | Reportér 24

Begam Trnava
Označenie inzercie

ISSN 1338-0389   Dnes je 12. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra RSS Export článkov
Top panel

Časté lúpeže sú veľmi zlou vizitkou pre mesto

Miloš Majko04. 09. 2013 14:56:46KRIMI správy

Sereď    Za štyri dni dve lúpežné prepadnutia v trafikách v meste, ktoré má niečo cez  16 000 obyvateľov, z ktorých väčšina zamestnaných počas dňa mesto opúšťa za prácou a ďalšie stovky pracujú dlhodobo v zahraničí, či študujú a bývajú na internátoch.

Alermujúci stav, ktorý je nastavením zrkadla tam, kde fatálne zlyháva prevencia a represia už pri potláčaní drobnej kriminality. Tam, kde je napriek sústavným upozorneniam kompetentných v PZ a na  MsÚ podceňovaná spolupráca občanov s výkonnou mocou a orgánmi činnými v trestnom konaní. Tam, kde by polícia mala dostať to postavenie, ktoré potrebuje k tomu, aby kriminalitu bolo možné potláčať účinne. 

Polícia nemôže "mať oči" sústavne a všade. Teraz už asi vedia aj kompetentní, o čom hovorím roky a o čo sa snažíme aj v médiu. Ibaže snaha a záujem musia byť na obidvoch stranách.

Ochrana majetku nieje však iba vecou polície, ale musí ísť ruka v ruke s investíciami do bezpečnosti  aj  u samotných podnikateľov. Ide predsa o životy ich zamestnancov, či dokonca o životy ich samotných.

V každom prípade  denne počúvam od ľudí, že každý vie, kto kde a čo predáva. Nie je to podstatné. Vedieť to musia tí, ktorí majú kompetencie, prostriedky a právo  urobiť opatrenia zabraňujúce protizákonnému konaniu kriminálnych živlov. 

Za posledné štyri dni išlo dvom riadne pracujúcim ľuďom v meste o život. V minulom období naštartované zmeny na  OO PZ priniesli výsledky. Nemusí so mnou súhlasiť každý, no situáciu sledujem mimoriadne podrobne a dovolím si povedať, že situácia sa na určité obdobie výrazne zmenila k lepšiemu. Doba sa však mení a dnes vidíme, že je nevyhnutné výrazne zrýchliť tempo aj v PZ - zločinci neberú ohľad na politiku, personálne obsadenie vedúcich funkcií v  PZ, na prokuratúre či v justícii. A ohrozovaní sú spravidla tí najbezbrannejší.

Ako som predpokladal v článkoch už pred tromi rokmi, vývoj smeruje naozaj k ohrozeniu obyčajných predavačiek, ktoré sú až priľahkým terčom aj tých najprimitívnejších zlodejov a feťákov. Pomýlených, možno sfetovaných  duší, pre ktorých rebríček hodnôt je postavený úplne inak, ako pre bežného pracujúceho človeka.

Informácie o stave bezpečnosti v meste sa šíria závratnou rýchlosťou. Tam, kde  nie je bezpečno, klesajú ceny nehnuteľností, odsťahovávajú sa ľudia do iných miest či častí, nedosťahovávajú sa noví obyvatelia. Nedarí sa obchodom, rodičia dávajú deti do škôl radšej tam, kde sa nemusia báť, či prídu zo školy domov bez okradnutia a zdravé. Keď sa budú  ľudia báť už nielen chodť na prechádzky, ale aj do práce, tak nám bude umelý trávnik na štadióne úplne na nič. Sereď má historicky žiaľ mimoriadne zlú povesť v oblasti kriminality - udalosti posledných dní mesto prezentujú ešte v horšom svetle a ak by sme sa mali vyjadriť ekonomicky - významne klesá  rejting mesta v očiach bežných ľudí. O toto nám ide?

Mimoriadne udalosti si vyžadujú mimoriadne opatrenia. Či budú prijaté  PZ a vedením mesta, budeme zisťovať priamo u kompetentných.

- - -

Dnes ráno sme o vyjadrenie k lúpežným prepadnutiam v  Seredi požiadali hovorkyňu  KR PZ v Trnave  Martinu Kredatusovú. Tu je stanovisko:

Lúpeže v Seredi:

Polícia vyšetruje lúpež, ku ktorej došlo v Seredi v sobotu (31.8.) o 07.10 h v predajni trafiky na Ulici Andreja Hlinku. Páchateľ vošiel do predajne s nožom v ruke a žiadal od predavačky peniaze. Z otvorenej pokladne vzal bankovku a odišiel na neznáme miesto.

K lúpeži v trafike v Seredi došlo aj dnes 4.9.), na Ulici Štefánikovej, asi o 07.10 h. Páchateľ s neznámym premetom v ruke žiadal peniaze, následne vzal hotovosť a odišiel na neznáme miesto. Polícia zahájila ihneď pátranie po horúcej stope, pracujeme na objasnení oboch lúpeží.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
›REGISTROVANÍ NICKOM‹
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Vyhľadávanie Posledné komentáre
KomentárChoseS 17-05-2015 20:25:42:
Dopravná nehoda nákladného vozidla a autobusu pri obci Tepličky
Komentármatias 20-04-2015 21:33:18:
Polícia zadržala dvojnásobného vraha odsúdeného na doživotie
Komentár 13-04-2015 18:42:02:
Návrh na podanie obžaloby
Komentárjh 04-04-2015 12:56:18:
Zásahy DHZO Pobedim pri odčerpávaní vody
Komentárredakcia 30-03-2015 20:26:08:
Vo večerných hodinách mala byť zastavená železničná doprava v Bytči - AKTUALIZOVANÉ
KomentárNa takéto veci by sa nemala používať hasičská technika. Je to iba vypočítavosť niektorých ľudí. Na takéto zásahy maju vodárne a kanalizacie špecialnu techniku /vozidlo CAK/, ale to by bolo potrebné zaplatiť. Keď sa niekomu doma upchá žumpa alebo kanalizác 31-03-2015 15:46:31:
Hasiči DHZO Pobedim na nedeľnom zásahu
Komentár 25-03-2015 21:13:58:
Dopravná nehoda pri Ružomberku
Komentár 04-03-2015 13:42:45:
Pri dopravnej nehode vyhasol život mladého vodiča
Komentárredakcia 13-02-2015 11:33:49:
Polícia žiada o pomoc pri zistení totožnosti neznámeho muža - AKTUALIZOVANÉ
Komentár 18-02-2015 16:14:15:
Aktuálne - dopravná nehoda dvoch kamiónov na D2 - AKTUALIZOVANÉ
Reklamna plocha
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zlate pastilky
Označenie inzercie
Bottom panel

© www.rescueonline.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na www.rescueonline.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign

HASICI V AKCII
Označenie inzercie