Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | Reportér 24

Begam Trnava
Označenie inzercie

ISSN 1338-0389   Dnes je 12. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra RSS Export článkov
Top panel

Informácia o nehodách a mimoriadnostiach na tratiach ŽSR od 19.8. do 25.8.2019

ŽSR |MM| V tridsiatom štvrtom týždni neevidujú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) žiadnu zrážku vlaku s civilnou osobou. Počas uplynulého týždňa došlo v Šuranoch ku posunu s rušňom končiaceho vlaku. Rušeň prerazil zarážadlo a vykoľajil sa. Následky boli odstránené nasledujúci deň a práce sú ukončené. Obdobný prípad sa stal aj v sobotu v Košiciach, kedy rušeň taktiež narazil do zarážadla a vykoľajil sa. Vykoľajenie vlaku nemá vplyv na osobnú dopravu.
Počas uplynulého týždňa sa na železnici vyskytli prípady nebezpečného správania sa osôb v blízkosti železničnej trate. V úseku Bratislava hl. st. – Bratislava-Lamač operačný dôstojník ohlásil ležiacu ženu na koľajniciach, neznáme osoby pohybujúce sa pri koľaji nahlásil rušňovodič vlaku na trati Nové Košariská – Kvetoslavov a v úseku Banská Bystrica - Radvaň, v úsekoch Košice – Kostoľany nad Hornádom a v Trnave nahlásili pokusy o samovraždy.
ŽSR aj na základe uvedených prípadov vyzývajú verejnosť k opatrnosti pri pohybe v blízkosti železničnej trate. Vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti až kilometer a následky zrážky s ním bývajú fatálne.
V piatok zaznamenali ŽSR mimoriadnu udalosť v úseku Zohor – Malacky, kedy na 1. traťovej koľaji zistili prepálené nosné lano. Časť poškodeného trakčného vedenia zasahovalo do priechodného prierezu 2. traťovej koľaje. Osobný vlak tak ostal uviaznutý na 1. traťovej koľaji. ŽSR tak museli pristúpiť k neplánovanej výluke a doprava sa realizovala po 2. traťovej koľaji. V piatok krátko pred polnocou bola výluka ukončená a 1. traťová koľaj je prevádzkyschopná.
V piatok si nedávali pozor vodiči ani na železničných priecestiach. V úseku Heľpa – Červená Skala vošlo cestné motorové vozidlo na svetelné priecestie so závorami v km 28,546 (SP1110). Auto vošlo do priestoru možného ohrozenia a zastavilo cca 20 cm od prechádzajúceho rýchlika. Rýchlik použil rýchlobrzdu a nikomu sa nič nestalo.
Železnice Slovenskej republiky ako manažér infraštruktúry opakovane apelujú na všetkých vodičov, chodcov, cyklistov, aby si pred železničným priecestím počínali vždy mimoriadne opatrne, najmä sa presvedčili, či môžu bezpečne prejsť cez železničné priecestie. Na železničných priecestiach označených dopravnou značkou “Stoj, daj prednosť v jazde!“ je vodič povinný zastaviť vozidlo na takom mieste, z ktorého má náležitý rozhľad na trať, musí dbať však na to, aby vozidlo nezasahovalo do priechodného prierezu koľaje, kde by mohlo byť zachytené prechádzajúcim vlakom. Tieto ustanovenia sa samozrejme vzťahujú aj na chodcov a cyklistov.
V prípade uviaznutia vozidla na železničnom priecestí je potrebné zavolať Integrovaný záchranný systém (IZS) na telefónne číslo 112 a nahlásiť jedinečné identifikačné číslo priecestia (JIČ), umiestnené na zadnej strane výstražníkov alebo dopravného značenia. Operátori IZS následne vykonajú opatrenia na varovanie rušňovodiča koľajového vozidla.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
›REGISTROVANÍ NICKOM‹
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Vyhľadávanie Posledné komentáre
KomentárChoseS 17-05-2015 20:25:42:
Dopravná nehoda nákladného vozidla a autobusu pri obci Tepličky
Komentármatias 20-04-2015 21:33:18:
Polícia zadržala dvojnásobného vraha odsúdeného na doživotie
Komentár 13-04-2015 18:42:02:
Návrh na podanie obžaloby
Komentárjh 04-04-2015 12:56:18:
Zásahy DHZO Pobedim pri odčerpávaní vody
Komentárredakcia 30-03-2015 20:26:08:
Vo večerných hodinách mala byť zastavená železničná doprava v Bytči - AKTUALIZOVANÉ
KomentárNa takéto veci by sa nemala používať hasičská technika. Je to iba vypočítavosť niektorých ľudí. Na takéto zásahy maju vodárne a kanalizacie špecialnu techniku /vozidlo CAK/, ale to by bolo potrebné zaplatiť. Keď sa niekomu doma upchá žumpa alebo kanalizác 31-03-2015 15:46:31:
Hasiči DHZO Pobedim na nedeľnom zásahu
Komentár 25-03-2015 21:13:58:
Dopravná nehoda pri Ružomberku
Komentár 04-03-2015 13:42:45:
Pri dopravnej nehode vyhasol život mladého vodiča
Komentárredakcia 13-02-2015 11:33:49:
Polícia žiada o pomoc pri zistení totožnosti neznámeho muža - AKTUALIZOVANÉ
Komentár 18-02-2015 16:14:15:
Aktuálne - dopravná nehoda dvoch kamiónov na D2 - AKTUALIZOVANÉ
Reklamna plocha
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zlate pastilky
Označenie inzercie
Bottom panel

© www.rescueonline.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na www.rescueonline.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign

HASICI V AKCII
Označenie inzercie