Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | Reportér 24

Begam Trnava
Označenie inzercie

ISSN 1338-0389   Dnes je 12. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra RSS Export článkov
Top panel

Konflikt medzi Srbmi a Slovákmi skončil tromi zranenými osobami.

Miloš Majko27. 01. 2019 20:33:51KRIMI správy
200

Sereď  |   V sobotu v skorých ranných hodinách došlo v blízkosti baru Biliard pri svetelnej križovatke k incidentu medzi niekoľkými osobami. Incidentu mali byť účastní občania Srbskej republiky pracujúci na Slovensku a Slováci. Podľa zatiaľ známych informácií mal konflikt vzniknúť po odchode z baru a incident skončil pomerne tragicky, nakoľko sú zrenené tri osoby (dvaja Srbi) a bodnou ranou do oblasti brucha má byť vážne zrenený 23-ročný Slovák. Tento sa momentálne nachádza v nemocnici.

Za účelom zistenia podrobností k prípadu sme oslovili Krajské riaditeľstvo PZ v Trnave, od ktorého sme obdržali toto predbežné stanovisko:

"Policia vyšetruje okolnosti incidentu, ku ku ktorému došlo v Seredi 26.1. o 05.00 h. Na ulici M.R. Štefánika došlo k zraneniu troch mužov. Policia začala trestne stihanie pre výtržníctvo a ublíženie na zdraví, v súčasnosti prebiehajú procesné úkony a zisťujeme, ako sa udalosť odohrala."

Incident medzi mladými ľuďmi je teda potvrdený, otázkou zostáva kto ho vyvolal a kto akú mieru zodpovednosti za vzniknuté zrenenia ponesie. V každom prípade akékoľvek násilné jednanie zo strany či už domácich, alebo občanov tretích krajín pracujúcich v meste je veľmi nebezpečné a vyvolávanie konfliktov môže plodiť len ďalšie násilie.

K veci sme oslovili na Slovensku už dva roky žijúcu a pracujúcu Milicu zo Srbskej republiky:

"Z tohto incidentu som šokovaná a mimoriadne ma mrzí. Momentálne nie je až tak dôležité kto ho vyvolal ako to, že zúčastnené strany sa do takéhoto riešenia sporov pustili. Myslím si, že nikto z nás Srbov pracujúcich v slovenských firmách žijúcich v meste nemôže mať záujem na vyostrovaní situácie a akýchkoľvek konfliktov. Prišli sme z iného prostredia, no nemyslím si že sme takí vzdialení, aby sme nechápali, že riešenie konfliktov nožmi je neprijateľné ako na Slovensku, tak u nás v Srbsku. Takéto konflikty prirodzene vrhajú zlé svetlo na všetkých Srbov, no podľa zatiaľ dostupných informácií pravdepodobne najväčšiu vinu môže niesť alkohol a to, že chlapci si neuvedomili dôsledky svojho konania. Verím, že zranené osoby sa rýchlo uzdravia a že Srbi žijúci na Slovensku si uvedomia nebezpečenstvo, ktoré môže plynúť z akýchkoľvek takýchto konfliktov nielen pre Slovákov, ale hlavne pre nás Srbov. "

Prípadu sa budeme venovať a veríme, že v najbližších dňoch prinesieme ďalšie podrobnosti.

- - -

SEREDJ  |   U subotu u ranim jutarnjim časovima u blizini Bilijar kluba na raskrsnici došlo je do incidenta izmedju nekoliko ljudi. U incidentu su ucestvovali drzavljani Srbije, koji rade u Slovackoj  i Slovaci. Na osnovu dobijenih  informacija konflikt je nastao posle odlaska iz kafica a incident je završen skoro fatalnim ishodom. Ranjene su tri osobe ( dva  Srbina) i ubodnu ranom u predelu stomaka ima Slovak. Koji se sada nalazi u bolnici.

Od policije smo dobili takve informacije: "Policija ispituje detalje incidenta koji se dogodio u Seredju 26.01. u 05:00 ujutru. U ulici M.R. Štefanika došlo je do ranjavanja troje ljudi. Policija pocinje krivično gonjenje zbog huliganstva i nanošenje teških telesnih povreda. Ispituje se tok incidenta."

Incident izmedju mladih ljudi je sada potrvdjen, ostaje pitanje ko je koga izazvao i koliko ce odgovornosti snositi za to. U svakom slucaju , bilo kakva nasilna akcija domacih ili stranih državljana koji rade u stranim zemljama dovodi samo do još vecih sukova i ne trpeljivosti.

Pitali smo Milicu koja boravi i radi u Slovačkoj dve godine za mišljenje o tom dogadjaju: "Sa ovim incendentom sam u šoku i ne mislim da bi to smeli dozvoliti sebi. Sada nije bitno ko je to prvi započeo, važno je da to niko nije smeo dozvoliti sebi da napada nekog nožem. Mislim da ni jedan Srbin koji boravi i radi u slovačkoj ne sme shvatiti ovo kao olaki čin. Došli smo ovde sa različitih podnevlja, različitih kultura i običaja, ali mislim da niko od na sme dozvoliti sebi da resava probleme nozevima, kako u Srbiji tako ni ovde u Slovačkoj. Taj konflikt stvara loše mišljenje o svima nama Srbima koji smo u Slovačkoj. Sa sada navedinim informacijama najveću štetu može naneti konzumiranje alkohola i to da momci nisu razmišljali o tome do kakvih posledica moze doći. Nadam se da će se ranjene osobe vrlo brzo oporaviti. I da će svi Srbi koji borave i rade u Slovačkoj razumeti ozbiljnost ove situacije i truditi se u buduce da popravimo sliku o nama, ne zbog Slovaka vec zbog samih nas, Srba."

Trudićemo se da vam damo još bližih informacija o tom ne milom dogadjaju.

(preklad do Srbského jazyka je orientačný)


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
›REGISTROVANÍ NICKOM‹
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Vyhľadávanie Posledné komentáre
KomentárChoseS 17-05-2015 20:25:42:
Dopravná nehoda nákladného vozidla a autobusu pri obci Tepličky
Komentármatias 20-04-2015 21:33:18:
Polícia zadržala dvojnásobného vraha odsúdeného na doživotie
Komentár 13-04-2015 18:42:02:
Návrh na podanie obžaloby
Komentárjh 04-04-2015 12:56:18:
Zásahy DHZO Pobedim pri odčerpávaní vody
Komentárredakcia 30-03-2015 20:26:08:
Vo večerných hodinách mala byť zastavená železničná doprava v Bytči - AKTUALIZOVANÉ
KomentárNa takéto veci by sa nemala používať hasičská technika. Je to iba vypočítavosť niektorých ľudí. Na takéto zásahy maju vodárne a kanalizacie špecialnu techniku /vozidlo CAK/, ale to by bolo potrebné zaplatiť. Keď sa niekomu doma upchá žumpa alebo kanalizác 31-03-2015 15:46:31:
Hasiči DHZO Pobedim na nedeľnom zásahu
Komentár 25-03-2015 21:13:58:
Dopravná nehoda pri Ružomberku
Komentár 04-03-2015 13:42:45:
Pri dopravnej nehode vyhasol život mladého vodiča
Komentárredakcia 13-02-2015 11:33:49:
Polícia žiada o pomoc pri zistení totožnosti neznámeho muža - AKTUALIZOVANÉ
Komentár 18-02-2015 16:14:15:
Aktuálne - dopravná nehoda dvoch kamiónov na D2 - AKTUALIZOVANÉ
Reklamna plocha
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zlate pastilky
Označenie inzercie
Bottom panel

© www.rescueonline.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na www.rescueonline.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign

HASICI V AKCII
Označenie inzercie