Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | Reportér 24

Begam Trnava
Označenie inzercie

ISSN 1338-0389   Dnes je 12. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra RSS Export článkov
Top panel

Medzinárodné stretnutie mladých hasičov v Poľsku

159

DHZ Pobedim |  Martin Piskula |   HASIČSKÝ TÁBOR V POĽSKEJ REPUBLIKE  v meste  LODŽ v dňoch 12.7.2011 – 17.7.2011

V dňoch od 12.7. – 17.7.2011  Dobrovoľný hasičský zbor (ďalej len DHZ) Pobedim zúčastnil na medzinárodnom stretnutí mladých hasičov v Poľskej republike mesto Lodž - Lagiewniki.

Na stretnutí ktoré trvalo 4 dni sa za slovenskú republiku zúčastnili mladý hasiči z obce Pobedim,mladý hasiči z Českej republiky obce Toužim,Maďarskej republiky obce Szeghalom a Poľskej republiky obce Lodza a Nemecka z obce Burgtädt.

Nástup do tábora začínal v útorok 12.7.2011 príchodom všetkých zahraničných účastníkov a večerou.

Druhý deň sme mali na programe jazdu na motokárach a poobede športové hry ,daľší deň sme navštívili Aquapark Fala v meste Lodž,navštívili sme aj veľký cintorín v meste Lodž kde sme si pripomenuli kladením kytíc zosnulích a významných hasičov,ktorý stáli pri zrode hasicskeho zboru v meste Lodž.

Ďalší  deň v doobednajších hodinách sme vykonali téning na súťaž a poobede sme navštívili nákupne stredisko Manifaktúra ktorý svojou rozlohou pripomínal obec.

V piatok pred súťažou nás do hasičskej zbrojnice /Stráže po Poľsky/ prišiel pozdraviť prezident štátnych hasičov v Poľskej republike a honorárny generálny konzul pre Maďarskú republiku Tadeusz Kaczor /Ako honorárny generálny konzul v Lodži, dáva pomoc maďarských občanov v Poľsku, iniciuje a podporuje medzinárodné kontakty v mnohých oblastiach, popularizuje maďarskej a poľskej kultúry/ ,kde nasledovala slávnostná večera s najvyššími predstaviteľmi hasičov v Poľskej republike a vedúcich všetkých zúčastnených krajín,kedy boli odovzdané upomienkové predmety navzájom všetkým vedúcim.

Dňa 16.7.2011 sa uskutočnila hasičská medzinárodná súťaž mladých hasičov na miestnom štadione. Slávnostné otvorenie vykonal predseda Poľskeho hasičskeho zboru Andrzej Modrygajłło Prezes Ochotnícka stráž Poľsko /OSP/ Lodz-Lagiewniki.

Súťažilo sa v discipline štafeta tvz.cik cak možnosťou 2 pokusoch.

Na súťaži súťažilo celkovo 7 družstiev z toho jedno družstvo v kategórií najmladší hasiči.

V kategórií starší hasiči sa na 3.mieste sa umiestnilo hasičské družstvo z Českej republiky – Toužim  s dosiahnutým časom 113,2 s  na druhom mieste hasiči z Maďarskej republiky – Szeghalom  s dosiahnutým časom 111,2 s a prvé miesto v kategórii starší hasiči získalo domáce družstvo z Poľskej republiky obce Lodž – Lagiewniki dosiahnutým časom 100,9 s . Hasiči zo  Slovenskej republiky obce Pobedim skončili v kategórií starší chlapci na peknom 4.mieste s dosiahnutým časom 113,7 s čo bolo iba 5 stotín od 3.miesta.

Na medzinárodnú hasičskú súťaž sa dostavil aj prezident hasičskeho profesionálneho zboru ktorý slávnostne odovzdával ceny a trofeje víťazním týmom.

Po hasičskej súťaži nasledoval voľný program až do večere,po večeri nasledoval rozlúčkový večer pre deti a ich vedúcich a celkové poďakovanie predseda Poľskeho hasičskeho zboru Andrzej Modrygajłło Prezes Ochotnícka stráž Poľsko /OSP/ Lodz-Lagiewniki

Poďakoval všetkým zúčastneným zahraničným hosťom a organizačnému týmu bez ktorých by sa medzinárodne stretnutie mladých hasičov nemohlo uskutočniť. Ďalej nasledovalo poďakovanie od ostatných členov Ochotníckej stráže Lodž.

Ráno po raňajkách dňa 17.7.2011 sme opustili mesto Lodž a odniesli si domov veľa zážitkov skúseností a mnoho nových priateľstiev na medzinárodnej úrovni.

Budúci rok sa stretnutie mladých hasičov koná v Českej republike v meste Toužim.

Na záver sa chcem poďakovať členom DHZ Pobedim a týmu za bezproblémový priebeh a pomoc pri reprezentácií našej malej obce Pobedim a štátu Slovensko.

A neposlednej rade aj vodičovi Aloizovi Ferancovi a firme ATM Bus ktorý za nás zodpovedal počas dlhej cesty cca 500 km a bez problémov dopravil tam a naspäť do našej malej krásnej obce Pobedim. 

 

Sponzori na medzinárodne stretnutie mladých hasičov :        

Obec Pobedim,Ulstruplast Pobedim

 

 

Martin Piškula – predseda DHZ Pobedim

 

 

Umiestnenie na medzinárodnej hasičskej súťaži v Poľskej republike – Lodž :

 

Kategória starší:

 

1. Lodž Lagiewniki – Poľská republika čas 100,9 s

 

2. Szeghalom – Maďarská republika čas 111,2 s

 

3. Tožim – Česká republika čas 113,2 s

 

4. Pobedim – Slovensko čas 113,7 s

 

5. Teplá – Česká republika čas 117,7 s

 

6. Burgstädt – Nemecko čas 131,6 s

 

 

Kategória mladší:

 

1. Toužim – Česká republika čas 122,5 s

 

 

------------------------------------------------------------

 

 

Tadeusz KACZOR sa narodil 10.1.1947 v poľskej Wroclawi, v rodine s repatriáciu silné vlastenecké tradície.Do roku 1981 slúžil v armáde a letecké sily konania. Po odchode do dôchodku založil spoločnosť ATOS zaistenie bezpečnosti a ochrany služieb, a je ešte jej predseda predstavenstva. Spoločnosť ATOS bolo a stále je jedným z mála podnikov, bez toho, aby aspoň zahraničného kapitálu. Pravidlá, ktorými sa riadi jej činnosť je vysoko cenený, a úspech spoločnosti bola často ocenená najvyššou rozdiely v Poľsku iv zahraničí: Obchodné Fair Play, spoľahlivá firma z Ministerstva národnej obrany, poľský úspech, európske medaily, Best Enterprise Európy . V roku 2006 bola firma pod vedením Tadeusza Kaczor získal ľadoborca ​​cena, udelil pre spoločnosti, ktoré bojujú proti sociálnemu vylúčeniu ľudí s postihnutím a pomôcť im vrátiť sa do pracovnej činnosti.

Tadeusz Kaczor fascinácia Maďarsku začala už v detstve, inšpirované históriou Poľska sa pestuje v jeho rodine. V roku 1981, kedy sa poľsko-maďarské priateľstvo so sídlom v Lodži, sa stal jeho aktívnym členom, a v roku 1987 - jej podpredseda. Jeho pokračujúce úsilie v prospech poľského priateľstva-Uhorska boli vysoko cenené ako občania oboch coutries a ich vlády, av roku 2004 bol menovaný honorárnym konzulom Maďarskej republiky v Lodži, a len 4 roky neskôr - honorárny generálny konzul.

V roku 2003 pri jednej zo svojich početných návštev v Maďarsku, bol Tadeusz Kaczor investoval do International Rytiersky rád Svätého Jiří dostane titul Rytier poriadku od jeho veľmajstra, všeobecné János Kárászy-Kulin. Až o dva roky neskôr, v roku 2005, na základe návrhu na veľmajstra Tadeusz Kaczor na seba vzal úlohu vytvoriť Priorstvo poriadku v Poľsku, a bol menovaný Grand Prior Poľska a zástupca veľmajstra. Počas krátkej doby, Priorstvo Poľsko sa stalo jednou z najpočetnejších a aktívne Priorstvo, a v roku 2009, podľa želania Jeho Excelencia János Kárászy-Kulin a na základe jednomyseľného rozhodnutia Veľkej učiteľský úrad poriadku, sa stal, ako prvé pole position v histórii, veľmajster Medzinárodná Rytierske poriadku svätého Juraja.

Rozsah sociálnych a charitatívnych aktivít Tadeusz Kaczor je obrovský. Pre viac ako 24 rokov bol podporuje, personálne i finančne, poľsko-maďarské priateľstvo spoločností v Poľsku a v Maďarsku. On sponzorov a organizuje rad akcií, výstav, stretnutia a iniciatívy, ktoré posilnia a zvýšia ich priateľstvo medzi dvoma národmi. Najdôležitejšie z jeho úspechov patrí: Financovanie plakiet a medailí pripomínať Maďarskej povstania roku 1956, spolufinancovanie výstava k poľskej duchovenstvo v Maďarsku, spolufinancovanie stavebných prác a publikácií, ktoré popularizovať spoločné poľských a maďarských dejín a posilniť lásku k vlasti medzi mladou generáciou, financovanie a organizáciu letných a zimných prázdnin pre deti z rôznych krajín Európy, podpora škôl, školských zariadení a detských domovov, financovanie medzinárodného stretnutia mládeže z Litvy, Lotyšska, Estónska, Maďarska, Ukrajiny, Rumunsko a Poľsko.
Vďaka jeho finančnej podpore, je poľský bizóna / Wisent boli transplantované do Maďarska v rámci programu pre znovuzavedenia zubra európskeho späť na Podkarpatskú Rus.

Tadeusz Kaczor trvale podporuje klub pre seniorov letectva v Lodži, činnosti a spolupráce poľských a maďarských skauti, športové kluby, školy, škôlky a ďalších kultúrnych a vzdelávacích inštitúcií.

Ako honorárny generálny konzul v Lodži, dáva pomoc maďarských občanov v Poľsku, iniciuje a podporuje medzinárodné kontakty v mnohých oblastiach, popularizuje maďarskej a poľskej kultúry.

V roku 2007 v Budapešti, bol ocenený čestným členstvom v Történelmi Víťazmi Rendo, a v roku 2008 počas konferencie honorárnych konzulov Maďarskej republiky, on bol prijatý ministrom zahraničných vecí, pani Kinga Göncz a Prezident republiky maďarskej, László Sólyom.

Počas uplynulých rokov Tadeusz Kaczor získal rad ocenení a vyznamenaní, rovnako ako Zlatý kríž za zásluhy Poľskej republiky, Rádu za zásluhy Maďarskej republiky (Knight), záchranné dekorácia, "Srdce pre vojaka" Pamätné medaily, Medaila Za zásluhy pre mestá Lodž, kríž tretieho stupňa za zásluhy darcov krvi, Csongrád kraj je Creative Award (maďarsky), čestné občianstvo Romhany, mesto v Maďarsku.

Avšak, ocenenie, ktoré si cenia najviac, je poradie Smile - medzinárodné ocenenia ako dospelé jedince líšia v ich lásku, starostlivosť a pomoc pre deti. Udelenie Rádu úsmevu v roku 2007, Tadeusz Kaczor zaradil medzi takých ľudí ako: Pope John Paul II, Matka Tereza, 14. Dalai Lama, kráľ Abdullah bin Abdul Aziz Al Saud, kráľovná Silvia Švédska, Astrid Lindgren, Steven Spielberg a Oprah Winfrey.

 

 


Fotogaléria k článku:

159
Autor: DHZ Pobedim
159
Autor: DHZ Pobedim
159
Autor: DHZ Pobedim

Zobraziť všetky fotografie
159
Autor: DHZ Pobedim
159
Autor: DHZ Pobedim
159
Autor: DHZ Pobedim

159
Autor: DHZ Pobedim
159
Autor: DHZ Pobedim
159
Autor: DHZ Pobedim

159
Autor: DHZ Pobedim
159
Autor: DHZ Pobedim
159
Autor: DHZ Pobedim

159
Autor: DHZ Pobedim
159
Autor: DHZ Pobedim
159
Autor: DHZ Pobedim

159
Autor: DHZ Pobedim
159
Autor: DHZ Pobedim
159
Autor: DHZ Pobedim

159
Autor: DHZ Pobedim
159
Autor: DHZ Pobedim
159
Autor: DHZ Pobedim

159
Autor: DHZ Pobedim
159
Autor: DHZ Pobedim
159
Autor: DHZ Pobedim

159
Autor: DHZ Pobedim

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
›REGISTROVANÍ NICKOM‹
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Vyhľadávanie Posledné komentáre
KomentárChoseS 17-05-2015 20:25:42:
Dopravná nehoda nákladného vozidla a autobusu pri obci Tepličky
Komentármatias 20-04-2015 21:33:18:
Polícia zadržala dvojnásobného vraha odsúdeného na doživotie
Komentár 13-04-2015 18:42:02:
Návrh na podanie obžaloby
Komentárjh 04-04-2015 12:56:18:
Zásahy DHZO Pobedim pri odčerpávaní vody
Komentárredakcia 30-03-2015 20:26:08:
Vo večerných hodinách mala byť zastavená železničná doprava v Bytči - AKTUALIZOVANÉ
KomentárNa takéto veci by sa nemala používať hasičská technika. Je to iba vypočítavosť niektorých ľudí. Na takéto zásahy maju vodárne a kanalizacie špecialnu techniku /vozidlo CAK/, ale to by bolo potrebné zaplatiť. Keď sa niekomu doma upchá žumpa alebo kanalizác 31-03-2015 15:46:31:
Hasiči DHZO Pobedim na nedeľnom zásahu
Komentár 25-03-2015 21:13:58:
Dopravná nehoda pri Ružomberku
Komentár 04-03-2015 13:42:45:
Pri dopravnej nehode vyhasol život mladého vodiča
Komentárredakcia 13-02-2015 11:33:49:
Polícia žiada o pomoc pri zistení totožnosti neznámeho muža - AKTUALIZOVANÉ
Komentár 18-02-2015 16:14:15:
Aktuálne - dopravná nehoda dvoch kamiónov na D2 - AKTUALIZOVANÉ
Reklamna plocha
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zlate pastilky
Označenie inzercie
Bottom panel

© www.rescueonline.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na www.rescueonline.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign

HASICI V AKCII
Označenie inzercie