Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | Reportér 24

Begam Trnava
Označenie inzercie

ISSN 1338-0389   Dnes je 12. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra RSS Export článkov
Top panel

Podstata korupcie je v našej tolerancii voči nej

Miloš Majko06. 10. 2016 20:47:21AKTUALITY
200

Systém na Slovensku je založený na korupcii vo všetkých sférach života, ktorá rokmi nadobudla žial obludné rozmery a dnes nie je riešiteľná bez radikálnej zmeny myslenia a správania sa samotných občanov. Môžu byť sebelepšie zákony, môže sa zmeniť prístup polície, prokuratúry aj súdov. Bez zmeny prístupu ľudí a nulovej tolerancie ku korupčnému správaniu sa, k zmene v krajine nedôje.

Britský spravodajský portál Business Insider iba nedávno zaradil Slovensko medzi 11 najskorumpovanejších krajín rozvinutého sveta. Vo svojom hodnotení sa portál odvolal na každoročný index korupcie  zverejňovaný Svetovým ekonomickým fórom (WEF). Údaje vyplývajú z prieskumu, do ktorého sa štandardne zapája 15-tisíc lídrov z podnikateľského prostredia. Toto hodnotenie prebehlo od februára do júna 2016.

Medzinárodné inštitúcie Slovensko vnímajú ako najskorumpovanejšiu krajinu na svete - teda hned po  Mexiku. Nie, nesmejte sa! To nie je komédia, ale viac ako tragédia. Vôbec nejde o to, ako sa na nás pozerajú zo zahraničia, ale čo takýto stav spoločnosti robí s nami a našimi deťmi. Je to o nás samotných. Je to o tom, že ľudia dnes dokážu verejne obhajovať zlodejov a klamárov a haniť tých, ktorí ich konanie odhalia. Korupcia je všade okolo nás a smutné je, že ľudia to už veľa krát ani nedokážu odhaliť. Zvykli si a považujú to za normálne. Tí, ktorí z nej ťažia, dokonca za správne. A sú aj takí, ktorí nepovažujú za úspešných tých ľudí, ktorí poctivo pracujú a podnikajú, ale práve opačne - zbohatlíkov zbohatnutých cez korupciu, zneužívanie verejných funkcií, tunelovanie verejných zdrojov či napojenia na verejné zákazky zásluhou lobingu. Ľudí z tej prvej - poctivej kategórie považujú za hlupákov neschopných prispôsobiť sa systému. A tých, ktorí na korupciu poukážu, dokonca verejne pranierujú ako bonzákov. 

Spoločnosť opustilo právo, zmysel pre poctivosť a česť, dodržiavanie základných zásad slušnosti a spravodlivoisť.

Už viac ako desať rokov sa aktívne venujem médiam a prostredníctvom nich hlavne samosprávam. Tisíce materiálov (min.80% nezverejnených), ale aj destaitky tisíc diskusných príspevkov pod tými zverejnenými mi umožnoili vykonať zaujímavý sociologický prieskum správania sa časti verejnosti v niektorých v živote úplne bežných situáciach. Aj anonymná verejná diskusia a videnie takpovediac do jej zákulisia dokázala, ako strašne hlboko dokázali niektorí ľudia klesnúť a čo všetko sú ochotní a schopní verejne obhajovať.

A práve o korupcii a o faktoch zo samospráv aj nám tých najbližších, bude tento seriál.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
›REGISTROVANÍ NICKOM‹
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Vyhľadávanie Posledné komentáre
KomentárChoseS 17-05-2015 20:25:42:
Dopravná nehoda nákladného vozidla a autobusu pri obci Tepličky
Komentármatias 20-04-2015 21:33:18:
Polícia zadržala dvojnásobného vraha odsúdeného na doživotie
Komentár 13-04-2015 18:42:02:
Návrh na podanie obžaloby
Komentárjh 04-04-2015 12:56:18:
Zásahy DHZO Pobedim pri odčerpávaní vody
Komentárredakcia 30-03-2015 20:26:08:
Vo večerných hodinách mala byť zastavená železničná doprava v Bytči - AKTUALIZOVANÉ
KomentárNa takéto veci by sa nemala používať hasičská technika. Je to iba vypočítavosť niektorých ľudí. Na takéto zásahy maju vodárne a kanalizacie špecialnu techniku /vozidlo CAK/, ale to by bolo potrebné zaplatiť. Keď sa niekomu doma upchá žumpa alebo kanalizác 31-03-2015 15:46:31:
Hasiči DHZO Pobedim na nedeľnom zásahu
Komentár 25-03-2015 21:13:58:
Dopravná nehoda pri Ružomberku
Komentár 04-03-2015 13:42:45:
Pri dopravnej nehode vyhasol život mladého vodiča
Komentárredakcia 13-02-2015 11:33:49:
Polícia žiada o pomoc pri zistení totožnosti neznámeho muža - AKTUALIZOVANÉ
Komentár 18-02-2015 16:14:15:
Aktuálne - dopravná nehoda dvoch kamiónov na D2 - AKTUALIZOVANÉ
Reklamna plocha
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zlate pastilky
Označenie inzercie
Bottom panel

© www.rescueonline.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na www.rescueonline.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign

HASICI V AKCII
Označenie inzercie