Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | Reportér 24

Begam Trnava
Označenie inzercie

ISSN 1338-0389   Dnes je 12. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra RSS Export článkov
Top panel

"Politici" rozkrádajú, alebo rozkrádať umožňujú všetko čo je rozkradnúť možné. Aj zdravotníctvo. A potom sa chorým deťom na liečenie skladáme zbieraním plastových vrchnáčikov.

Miloš Majko24. 07. 2019 23:49:14AKTUALITY

Medzi projektami s charitatívnym zameraním sa na SOL opäť objavil článok chorého dieťaťa, ktorému sa na liečbu skladajú ľudia zbieraním plastových vrchnáčikov z PET fliaš. Táto vec má minimálne dve roviny. Jednu pozitívnu - pomoc dieťaťu, ktoré ju nutne potrebuje a druhú hodnú minimálne zamyslenia sa nad tým, kam sa spoločnosť 30 rokov po nežnej revolúcii a vláde množstva skorumpovaných politikov dostala.

Považujem za smutné, keď :

- politici vládnych strán tunelujú, alebo tunelovať umožňujú zdravotníctvo.

- zákonodarcovia umožňujú tvoriť zisk súkromným poisťovniam od ľudí vyberajúcich finančné prostriedky určené zákonom. (aké lepšie "podnikanie" na svete si človek môže len predstaviť?)

- polícia a prokuratúra drvivú väčšinu špinavostí tzv. "ich ľudí" uzatvára konštatovaním "skutok sa nestal".

- nemocnice, poisťovne a štát z peňazí nás občanov platia drahé upratovacie služby, SBS-ky a rôzne iné služby, ktoré by každá súkromná firma získala možno za menej ako polovicu finančných prostriedkov

- zákonodarcovia umožňujú alebo nezamedzia rozkrádaniu, či nehospodárnemu nakladaniu s rozpočtami obcí a miest tým, že základný zákon 369/1990 Z.z. vrátane jeho novelizácií, dodnes nemá účinné sankcie voči nezodpovedným, nečestným a chrapúňom vo volených funkciách.

A tak ďalej môžem písať ako len dlho budem chcieť. V kauzách SMERu môžem minimálne do rána.

A ľudia podstivo platiaci dane, poplatky a odvody v úhrnnom percentuálnom vyčíslení viac ako 50% z príjmu následne na liečenie chorých detičiek musia ponižujúco zbierať plastové viečka z PET fliaš.

Nezáujmom o veci verejné systematicky prispievame k budovaniu bezcitnej a nespravodlivej spoločnosti, v ktorej spravidla jediným motívom na obsadenie verejnej funkcie je následné získanie moci za účelom jej zneužívania a prístupu k dôležitým informáciám s vidinou ich zobchodovania.

Tvoríme spoločnosť bez akejkoľvek morálky, kde brat okradne brata a jediné čo ho zaujíma je to, či na to niekedy niekto príde ...

Systém riadenia vecí verejných vo svojej podstate zlý nie je. Problémom je, že sme dovolili ľuďom vo verejných funkciách, aby ho postupne znefunkčnili a to našim tolerovaním klientelizmu, rodinkárstva a korupcie dnes už prítomnej úplne všade. Pod pojmom korupcia nerozumieme len priamy úplatok či 20 dkg šunkového salámu od starej babky ako vďačnosť prejavenú zdravotnej sestre za to, že s ňou jednala ako s človekom ...

Ďaleko väčšou a pre spoločnosť podstatne nebezpečnejšou korupciou je obchodovanie s informáciami, napr. kde a kedy sa v meste či na dedine čo bude stavať, ktorá zákazka sa akým spôsobom dostane do rúk správnej firmy, čo bude komu predané s braním ohľadu na "osobitný zreteľ", či kto dostane akú dotáciu z verejných finančných zdrojov.

Toto sa ale nedeje samotné. Robia to a robiť to umožňujú ľudia s konkrétnymi menami a priezviskami, na konkrétnych mimoriadne dobre platených funkciách, ktorým sme my - vy - dali dôveru vo viere, že ju nezneužijú.

Ako to vyzerá v praxi sa len vďaka novinárom, ich cti, charakteru a odvahe dozvedáme každý deň. Čo s tým urobíte, občania, je len na vás ...


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
›REGISTROVANÍ NICKOM‹
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Vyhľadávanie Posledné komentáre
KomentárChoseS 17-05-2015 20:25:42:
Dopravná nehoda nákladného vozidla a autobusu pri obci Tepličky
Komentármatias 20-04-2015 21:33:18:
Polícia zadržala dvojnásobného vraha odsúdeného na doživotie
Komentár 13-04-2015 18:42:02:
Návrh na podanie obžaloby
Komentárjh 04-04-2015 12:56:18:
Zásahy DHZO Pobedim pri odčerpávaní vody
Komentárredakcia 30-03-2015 20:26:08:
Vo večerných hodinách mala byť zastavená železničná doprava v Bytči - AKTUALIZOVANÉ
KomentárNa takéto veci by sa nemala používať hasičská technika. Je to iba vypočítavosť niektorých ľudí. Na takéto zásahy maju vodárne a kanalizacie špecialnu techniku /vozidlo CAK/, ale to by bolo potrebné zaplatiť. Keď sa niekomu doma upchá žumpa alebo kanalizác 31-03-2015 15:46:31:
Hasiči DHZO Pobedim na nedeľnom zásahu
Komentár 25-03-2015 21:13:58:
Dopravná nehoda pri Ružomberku
Komentár 04-03-2015 13:42:45:
Pri dopravnej nehode vyhasol život mladého vodiča
Komentárredakcia 13-02-2015 11:33:49:
Polícia žiada o pomoc pri zistení totožnosti neznámeho muža - AKTUALIZOVANÉ
Komentár 18-02-2015 16:14:15:
Aktuálne - dopravná nehoda dvoch kamiónov na D2 - AKTUALIZOVANÉ
Reklamna plocha
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zlate pastilky
Označenie inzercie
Bottom panel

© www.rescueonline.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na www.rescueonline.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign

HASICI V AKCII
Označenie inzercie