Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | Reportér 24

Begam Trnava
Označenie inzercie

ISSN 1338-0389   Dnes je 12. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra RSS Export článkov
Top panel

Príjazd policajnej hliadky po kontaktovaní tiesňovej linky v meste trval asi 25 minút. Počas tejto doby bolo ohrozených viac ľudí.

Miloš Majko21. 03. 2017 23:21:04POLÍCIA

Trnava  |    Za posledné týždne bolo publikovaných niekoľko výrazných pochybení jednotlivcov - policajtov v PZ SR. Surové dokopanie  osoby ležiacej na zemi ktorá už nekládla aktívny odpor zasahujúcimi policajtami je asi vyvrcholením svojvôle niektoých agresívnych jedincov v PZ. Nie však každý prípad je kontrolou vyhodnotený ako pochybenie, alebo aspoň nedostatočné zvládnutie povinností  PZ voči občanom v tiesni.

Koncom uplynulého roka sme sa s rodinou pri návrate z Trnavy do Serede stali svedkami udalosti, ktorá ma donútila kontaktovať  vedenie  KR PZ v snahe oboznámiť vrcholových funkcionárov polície s konaním, resp podľa môjho názoru NEkonaním,  alebo aspoň neadekvátnym vyriešením telefonického oznamu občana v tiesni na linku  158.

Občanom dávam na zváženie kompletnú komunikáciu v predmetnej veci:

From:seredonline.sk@gmail.com [mailto:seredonline.sk@gmail.com reporter24
Sent: Friday, November 25, 2016 11:03 AM
To: Martina Kredatusová
Cc: seredonline@seredonline.sk; majko
Subject: ziadost o zaujatie stanoviska vedenia KRPZ v Trnave

Dobry den pani Kredatusova,

vcera, teda vo stvrtok 24.11.2016, kratko pred 18.30 hod. som sa spolu s rodinou vracal z vyhotovovania reportaze v Trnave.

Na jazdu sme pouzili obchvat mesta, od Trstina a na R1 sme sa pripajali pri predajni Mercedes-Benz. Pri vyjazde na rychlostnu komunikaciu R1, som zaregistroval osobu, iducu v pomalom jazdnom pruhu, v tmavom obleceni a bez akychkolvek reflexnych bezpecnostnych prvkov. Nakolko som bol v pripajacom pruhu R1, ktory zaroven pri jazde z Trnavy sluzi aj ako pruh odbocovaci na rovnaky obchvat z ktoreho som ja prichadzal, osobu iducu po ceste som minal v pravo, no zaroven z lavej strany okolo nej prechadzali v dvoch pruhoch osobne auta a kamiony rychlostou zodpovedajucou komunikacii po ktorej isli. Auta odbocujuce vpravo, museli pomaly iducu osobu obchadzat. Na ceste vznikali mimoriadne nebezpecne kolizne situacie. Okamzite som na pravej casti vozovky v odbocovacom pruhu odstavil svoje vozidlo a v reflexnej veste s rucnou baterkou v ruke som tuto osobu stiahol k zvodidlam a zabezpecil som aby nepokracovala v ceste po R1 smerom na Sered. Presne o 18.32 hod. som volal na tiesnovu linku Policajneho zboru 158, kde som sluzbukonajucemu operacnemu dostojnikovi tento stav nahlasil a poziadal som ho o bezodkladne vyslanie policajnej hliadky na uvedene miesto. Operacny dostojnik mi do telefonu s podakovanim oznamil, ze hliadka je vyrozumena nakolko pohyb tejto osoby po uvedenej ceste nahlaseny uz maju.

Pani Kredatusova, pri zvodidlach som v mimoriadne hustej premavke s predmetnou osobou stal 15 minut a ziadna hliadka na miesto nedorazila. Preto som volal na tiesnovu linku 158 druhy krat o 18.45 hod., kedy som sa operacneho spytal, ci mam poziadat o pomoc rakusku policiu, pretoze ak to takto potrva dalej tak z Viedne hliadka policie stihne dorazit skor ako z Trnavy. Zaroven som operacnemu vysvetlil situaciu na ceste a aj to, ze de facto v odbocovacom pruhu mam odstavene auto, v ktorom sedi manzelka s mojim synom a vystupit moze jedine tak priamo na cestu. Sluzbukonajucemu operacnemu som jasne a zrozumitelne zopakoval, ze v tomto case v danom useku ide vsetkym ludom pritomnym na mieste vyslovene o zivot. Opatovne a dorazne som ho poziadal, aby bezodkladne konal s tym ze pokial nahodou 20 minut nie je volna ziadna hliadka v krajskom meste Trnava, ma moznost zabezpecit Mestsku policiu. Operacny povedal, ze hliadku vyslal a ze ju pourguje. Na mieste som s dotycnym panom cakal do prichodu policie - hliadka prisla o 18.51 hod. Dovolujem si zdoraznit, ze ak pravda, ze uz pred mojim prvym telefonatom bol pripad na policiu nahlaseny a hliadka bola na miesto vyslana, tak prichod napr. z ORPZ alebo OOPZ im trval zhruba 25-30 min. Myslim si, ze sa zhodneme na tom, ze za tento cas bezny vodic pri dodrziavani vsetkych dopravnych predpisov prejde vzdialenost z Trnavy do Bratislavy.

Pocas zhruba 20 min. cakania na policiu som sa s dotycnym panom snazil komunikovat. Islo o starsieho pana, ktory tvrdil ze ide domov a ze sa nachadza v dedine Dobra Voda. Nechcel verit ze je na rychlostnej komunikacii, bol dezorientovany a sustavne opakoval, ze domov to ma uz len kusok. Pana som sa spytal ci pil alkohol, na co mi odpovedal ze nie, ani pivo. Podotykam, ze na prvy pohlad nevyzeral byt pod vplyvom alkoholu a alkohol z neho nebolo ani citit. Policajti, ktori prisli na miesto ma ubezpecili, ze sa o pana postaraju.

Pani Kredatusova, ziadam Vas o informaciu, ci sa vedenie KRPZ stotoznuje s tym, ze v pripade nahlasenia ohrozenia zdravia a zivota ludi na rychlostnej komunikacii este v podstate v meste Trnava, privolanej hliadke na presne lokalizovane miesto trva prichod takmer pol hodinu.

Pre overenie tohto e-mailu mate moznost vypocut si zaznam z tiesnovej linky 158.

Dakujem za stanovisko KRPZ.

S uctou

Milos Majko

Odpoveď  som u vedenia  KR PZ v Trnave urgoval najskôr telefonicky a následne e-mailom. Nakoniec mi vedenie  KR PZ onámilo nasledovné:

From: Martina Kredatusová [mailto:Martina.Kredatusova@minv.sk]
Sent: Monday, December 19, 2016 12:48 PM
To: Milos Majko
Subject: RE: ziadost o zaujatie stanoviska vedenia KRPZ v Trnave

Dobrý deň, pán Majko,

nadriadení vykonali kontrolu postupu policajtov. Z nej vyplynulo, že prvotné oznámenie o chodcovi nahlásila na políciu žena, ktorá uviedla, že sa nachádza na Mikovíniho ulici. Na túto ulicu bola hliadka aj vyslaná. Po negatívnom preverení na Mikovíniho ulici bola hliadka až následne vyslaná na Nitriansku. Čas, za ktorý sa hliadka k chodcovi dostavila, zodpovedá okolnostiam, teda tomu, že najprv preverovali oznámenie na Mikovíniho ulici, prekontrolovali aj susednú Priemyselnú a následne Nitriansku. Nadriadení nezistili v postupe policajtov žiadne nedostatky.

S pozdravom
Martina Kredatusová
vedúca oddelenia komunikácie a prevencie
KR PZ v Trnave

 

Či je občan  po nahlásení ohrozenia života  na frekventovanej ceste s príjazdom hliadky v meste Trnava za takmer pol hodinu spokojný,  nechám na jeho uvážení. Vyjadriť sa kultivovaným spôsobom môžete priamo v diskusii pod týmto článkom.

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
›REGISTROVANÍ NICKOM‹
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Vyhľadávanie Posledné komentáre
KomentárChoseS 17-05-2015 20:25:42:
Dopravná nehoda nákladného vozidla a autobusu pri obci Tepličky
Komentármatias 20-04-2015 21:33:18:
Polícia zadržala dvojnásobného vraha odsúdeného na doživotie
Komentár 13-04-2015 18:42:02:
Návrh na podanie obžaloby
Komentárjh 04-04-2015 12:56:18:
Zásahy DHZO Pobedim pri odčerpávaní vody
Komentárredakcia 30-03-2015 20:26:08:
Vo večerných hodinách mala byť zastavená železničná doprava v Bytči - AKTUALIZOVANÉ
KomentárNa takéto veci by sa nemala používať hasičská technika. Je to iba vypočítavosť niektorých ľudí. Na takéto zásahy maju vodárne a kanalizacie špecialnu techniku /vozidlo CAK/, ale to by bolo potrebné zaplatiť. Keď sa niekomu doma upchá žumpa alebo kanalizác 31-03-2015 15:46:31:
Hasiči DHZO Pobedim na nedeľnom zásahu
Komentár 25-03-2015 21:13:58:
Dopravná nehoda pri Ružomberku
Komentár 04-03-2015 13:42:45:
Pri dopravnej nehode vyhasol život mladého vodiča
Komentárredakcia 13-02-2015 11:33:49:
Polícia žiada o pomoc pri zistení totožnosti neznámeho muža - AKTUALIZOVANÉ
Komentár 18-02-2015 16:14:15:
Aktuálne - dopravná nehoda dvoch kamiónov na D2 - AKTUALIZOVANÉ
Reklamna plocha
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zlate pastilky
Označenie inzercie
Bottom panel

© www.rescueonline.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na www.rescueonline.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign

HASICI V AKCII
Označenie inzercie