Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | Reportér 24

Begam Trnava
Označenie inzercie

ISSN 1338-0389   Dnes je 12. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra RSS Export článkov
Top panel

Za 5 dni 5 výjazdov pobedimských hasičov

159

Požiar pola 21.7.2016 Vrbove

Operačné stredisko KR HaZZ Trnava vyslalo jednotku DHZO Pobedim na požiar pola - obilia a osobného motorového vozidla do obce Vrbove smer Šterusy. Vyhlásenie poplachu bolo vykonané pomocou SMS systému.                                                                                                                

Na zásah vyslaná technika CAS 32 T 815 + 4 členovia DHZO Pobedim a na OMV sa dostavil 1 člen DHZO. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že sa jedná o požiar slamy na riadkoch v blízkosti pola s obilím na koreni o rozlohe 500x600 m a požiar osobného auta v blízkosti pola. Jednotka DHZO Pobedim sa zahlásila VZ HaZZ a pomocou 1x lafetového prúdu požiar lokalizovala a riadila sa pokynmi VZ HaZZ. Na mieste zásahu zasahovala jednotka OR HaZZ PN s technikou 2 x CAS 30 T815/7 a CAS 30 Iveco Trakker + 5 príslušníkov HaZZ, ďalej DHZO Vrbove s technikou L 101 CAS 25 a CAS 32 T 815 + 11 hasičov, DHZO Velke Kostolany s technikou CAS 32 T 815 + 6 hasičov a DHZO Prašník s technikou CAS 32 T 815 + 6 hasičov. Na mieste prítomný ohlasovateľ udalosti a predseda PD Vrbove, požiar vznikol od horiaceho automobilu VW Golf V. , ktoré začalo horieť na štátnej ceste Šterusy smer Vrbove a požiar prešiel na blízke pole, kde horela slama na riadkoch a obilie na koreni. Počas zásahu bola povolaná aj CAS 32 T 148 DHZO Pobedim, ale počas lokalizácie požiaru bola VZ  HaZZ Piešťany odvolaná späť na základňu. Na mieste udalosti boli nasadene 3x Traktor z PD Vrbove a Trebatice s diskami na oboranie požiaru. Po zlikvidovaní požiaru VZ HaZZ Piešťany odoslal jednotku DHZO Pobedim s technikou CAS 32 T 815 späť na svoju základňu. Na ceste na základňu boli doplniť hasiacu látku v obci Vrbove z hydrantu, po doplnení sa dostavili na svoju základňu.                                       

Výjazd jednotky a príchod na základňu DHZO Pobedim bol telefonicky ohlásený na OS KR HaZZ Trenčín na pevnú linku z dôvodu, že pri volaní na č.150 preskakuje na OS KR Trnava a tak isto z miesta udalosti bolo hlásene na OS KR HaZZ Trenčín na pevnu linku. OS KR HaZZ Trnava zaznačilo príchod a odchod jednotky DHZO Pobedim cez VZ HaZZ PN.                                                                                              

Počas zásahu neprišlo k zraneniu členov DHZO Pobedim ani k poškodeniu hasičskej techniky.                                                                                                                             

Technická pomoc Rakovice – skladka 21.7.2016

Jednotku DHZO Pobedim požiadal riaditeľ Kopaničiarskej odpadovej spoločnosti Kostolné - prevádzka Rakovice o technickú pomoc, vytiahnutie hadice a čerpadla z prečerpávajúcej šachty. Na zásah vyslaná technika AHZS VW Transporter a 2 členovia DHZO Pobedim. Výjazd ohlásený starostovi obce Pobedim Mgr.Martinovi Lednickemu. Po príchode na miesto bolo zistene, že sa jedná o prečerpávajúcu šachtu a na mieste sa nachádzajú zamestnanci firmy.                                                   

V šachte na spodku bolo treba odmontovať odpadovú rúru v spoji, ktorá bola zanesená odpadom.

Vo vnútri šachty sa nachádzali nebezpečné výpary, preto sa jednotka DHZO vystrojila dýchacími prístrojmi ADP Saturn a istení lanom zliezli do šachty, kde odpojili prívodnú rúru a vyčistili prietok.

Po vyčistení znova odtokovú rúru namontovali späť a vyšli von zo šachty.                         

Na mieste prítomný aj riaditeľ firmy p. Lehotaj Ján číslo telefonu 0902 999 496                               

Po ukončení prác a zbalení vecných prostriedkov sa jednotka DHZO Pobedim vrátila na svoju základňu.                                                                                                                          

Počas zásahu neprišlo k zraneniu zasahujúcich členov ani k poškodeniu hasičskej techniky.                                                                                                                    

Požiar slamy na riadkoch Podolie Kopanice 21.7.2016

Operačné stredisko KR HaZZ Trenčín vyslalo jednotku DHZO Pobedim na požiar pola do obce Podolie - Kopanice. Vyhlásenie poplachu bolo vykonané pomocou SMS systému. Výjazd jednotky ohlásený na č.150. Na zásah vyslaná technika CAS 32 T 815 + 3 členovia DHZO Pobedim a počas jazdy na zasah aj AHZS MB Vario + 3 členovia DHZO.  Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že sa jedná o požiar slamy na riadkoch v blízkosti rodinných domov a lesa o rozlohe 5000 m2 . Na mieste zasahovala už jednotka OR HaZZ NM 2x CAS 30 T815 + 4 príslušníci HaZZ.                                                                          

Jednotka DHZO Pobedim prišla na miesto spoločne s DHZO Čachtice a zahlásila sa VZ HaZZ NM, riadila sa pokynmi VZ. Pomocou 1x lafetového prúdu a vysokotlakého prúdu požiar lokalizovala a spoločne likvidovala s ostatnými zasahujúcimi jednotkami. Na mieste prítomná hliadka Policajného zboru SR a majiteľ pola.                                                                                                               

V priebehu zásahu sa na miesto dostavila aj technika Iveco Daily + 3 členovia DHZO Čachtice.  

Po odchode jednotky OR HaZZ NM ,  VZ DHZO Pobedim nahlasoval cez OS KR kompletnú likvidáciu, lenže operátor 02 prepínal na OS KR HaZZ Trnava a tam službukonajúci operačný dôstojník posielal informácie na OS KR HaZZ Trenčín.                                                                                                                 

Po likvidácii požiaru, spísaní potrebných údajov a vyhotovení fotodokumentácie sa všetky jednotky vrátili na svoje základne.                                                                                                                         

Počas zásahu neprišlo k zraneniu členov DHZO Pobedim ani k poškodeniu hasičskej techniky.                

zasahujúca technika OR HaZZ NM - 2x CAS 30 T 815 + 4 príslušníci HaZZ                                               

zasahujúca technika DHZO Pobedim - CAS 32 T 815 a AHZS MB Vario 815 + 6 členov DHZO         

zasahujúca technika DHZO Čachtice - CAS 25 S 706 a Iveco Daily + 7 členov DHZO                           

majiteľ : Košnár Juraj, bytom Podolie-Kopanice č.946   

                                                                             

Požiar stohu slamy v balíkoch Podolie 23.7.2016

Operačné stredisko KR HaZZ Trenčín vyslalo jednotku DHZO Pobedim na požiar stohu slamy v balíkoch do obce Podolie.                                                                                                                            

Vyhlásenie poplachu bolo vykonané pomocou SMS systému. Výjazd jednotky ohlásený na č.150

Na zásah vyslaná technika CAS 32 T 815 + 4 členovia DHZO Pobedim a počas jazdy na zasah povolaná CAS 32 T 148+2 členovia DHZO.  Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že sa jedná o požiar stohu slamy v balíkoch v blízkosti kravínov PD. Na mieste zasahovala už jednotka OR HaZZ NM 1x CAS 30 T815 a AHZS MB Atego + 4 prislusnici HaZZ.                                                                                                     

Jednotka DHZO Pobedim sa zahlásila VZ HaZZ NM, riadila sa pokynmi VZ. Na miesto udalosti sa dostavila aj jednotka  DHZO Čachtice s technikou CAS 32 T 815 + 4 členovia. Pomocou 3x C prúdu požiar lokalizovala a spoločne likvidovala s ostatnými zasahujúcimi jednotkami. Na mieste prítomná hliadka Policajného zboru SR a predseda PD Podolie.                                                                                 

Po čiastočnej lokalizácií sa jednotka OR HaZZ NM vrátila na svoju základňu. Na mieste ostali jednotky Pobedim a Čachtice. Po odchode jednotky OR HaZZ NM ,  VZ DHZO Pobedim nahlasoval na OS KR HaZZ Trenčín priebeh zásahu.                                                                                                                  

V čase 06:30 hod. bola VZ DHZO Pobedim poslaná na základňu jednotka DHZO Čachtice na mieste ostávala len jednotka DHZO Pobedim s technikou. Na pre striedanie zasahujúcich členov DHZO Pobedim, dovozu pitného režimu a PHM bola povolaná technika AHZS VW Transporter + 3 členovia DHZO Pobedim v čase 07:15 hod. Po pre striedaní jednotka pokračovala ochladzovaním siláže, ktorá sa nachádzala v blízkosti stohu slamy.  Voda do vozidiel sa čerpala na miestnom PD Podolie z hydrantovej siete. Stoh slamy sa nechá kontrolovane vyhorieť.                                                                        

O 09:05 hod. bola z miesta udalosti stiahnutá technika CAS 32 T 148 + 2 členovia pre poruchu na výfukovom potrubí, na mieste zásahu zostala technika CAS 32 T 815 a VW Transporter + 4 členovia DHZO Pobedim.                                                                                                                  

V čase 18:15 hod. bolo miesto zásahu odovzdané predsedovi PD Podolie a ten si zabezpečí dozor a vozidlo s nádržou. Po čiastočnej likvidácii požiaru, spísaní potrebných údajov a vyhotovení fotodokumentácie sa jednotka DHZO Pobedim vrátila na svoju základňu. Počas zásahu neprišlo k zraneniu členov DHZO Pobedim ani k poškodeniu hasičskej techniky.                                                        

Jednotka DHZO Pobedim bola ešte v čase 21:30 do 22:50 hod. pooblievať okolie pri zhorenom stohu, pretože ľudia telefonovali na  OS KR HaZZ TN, že zo stohu šľahajú plamene. Veliteľom DHZO bola dohodnutá hliadka z členov DHZO,ktorá každú hodinu po dobu 12 hod. bude kontrolovať priebeh požiaru - vyhorenie.                                                                                                                             

zasahujúca technika OR HaZZ NM - CAS 30 T 815/7 a AHZS MB Atego + 4 prislušníci HaZZ            

zasahujúca technika DHZO Pobedim - CAS 32 T 815, CAS 32 T 148 a AHZS VW Transporter + 9 členov DHZO                                                                                                                     

zasahujúca technika DHZO Čachtice - CAS 30 T 815 + 4 členovia DHZO   

 

Požiar slamy na riadkoch, pole Čachtice dňa 25.7.2016

Operačné stredisko KR HaZZ Trenčín vyslalo jednotku DHZO Pobedim na požiar slamy na riadkoch do obce Čachtice. Vyhlásenie poplachu bolo vykonané pomocou SMS systému. Výjazd jednotky ohlásený na č.150. Na zásah vyslaná technika CAS 32 T 815 + 4 členovia DHZO Pobedim a počas jazdy na zasah povolaná CAS 32 T 148+3 členovia DHZO.  Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že sa jedná o požiar slamy na riadkoch za obcou Čachtice smer NM. Na mieste zasahovala už jednotka OR HaZZ NM 2x CAS 30 T815 + 4 príslušníci HaZZ a jednotka DHZO Čachtice s technikou CAS 25 S 706, CAS 32 T 815 a IVECO Daily + 10 členov DHZO. Jednotka DHZO Pobedim sa zahlásila VZ HaZZ NM, riadila sa pokynmi VZ. Na miesto požiaru sa dostavili aj traktory s diskami z miestneho PD Čachtice.

Na mieste prítomná hliadka Policajného zboru SR, zástupca PD Čachtice a zamestnanci PD Čachtice.

Po čiastočnej likvidácií požiaru sa jednotka OR HaZZ NM vrátila na svoju základňu. Na mieste ostali jednotky DHZO                 Pobedim a  DHZO Čachtice. Požiar o rozlohe 15 ha.                                                       

V čase 18:57 hod. bola jednotka DHZO Pobedim poslaná na základňu, na mieste ostáva jednotka DHZO Čachtice. Po likvidácii požiaru, spísaní potrebných udajov a vyhotovení fotodokumentácie sa jednotka DHZO Pobedim vrátila na svoju základňu. Počas zásahu neprišlo k zraneniu členov DHZO Pobedim ani k poškodeniu hasičskej techniky.                                                                                                                         

zasahujúca technika OR HaZZ NM - CAS 30 T 815/7 a AHZS MB Atego + 4 príslušníci HaZZ            

zasahujúca technika DHZO Pobedim - CAS 32 T 815, CAS 32 T 148 + 7 členov DHZO                        

zasahujúca technika DHZO Čachtice - CAS 30 T 815,CAS 25 S 706, IVECO Daily + 10 členov DHZO              

 

 

zdroj: DHZO Pobedim                                                                 


Fotogaléria k článku:

159
Autor: DHZO Pobedim
159
Autor: DHZO Pobedim
159
Autor: DHZO Pobedim

Zobraziť všetky fotografie
159
Autor: DHZO Pobedim
159
Autor: DHZO Pobedim
159
Autor: DHZO Pobedim

159
Autor: DHZO Pobedim
159
Autor: DHZO Pobedim

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
›REGISTROVANÍ NICKOM‹
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Vyhľadávanie Posledné komentáre
KomentárChoseS 17-05-2015 20:25:42:
Dopravná nehoda nákladného vozidla a autobusu pri obci Tepličky
Komentármatias 20-04-2015 21:33:18:
Polícia zadržala dvojnásobného vraha odsúdeného na doživotie
Komentár 13-04-2015 18:42:02:
Návrh na podanie obžaloby
Komentárjh 04-04-2015 12:56:18:
Zásahy DHZO Pobedim pri odčerpávaní vody
Komentárredakcia 30-03-2015 20:26:08:
Vo večerných hodinách mala byť zastavená železničná doprava v Bytči - AKTUALIZOVANÉ
KomentárNa takéto veci by sa nemala používať hasičská technika. Je to iba vypočítavosť niektorých ľudí. Na takéto zásahy maju vodárne a kanalizacie špecialnu techniku /vozidlo CAK/, ale to by bolo potrebné zaplatiť. Keď sa niekomu doma upchá žumpa alebo kanalizác 31-03-2015 15:46:31:
Hasiči DHZO Pobedim na nedeľnom zásahu
Komentár 25-03-2015 21:13:58:
Dopravná nehoda pri Ružomberku
Komentár 04-03-2015 13:42:45:
Pri dopravnej nehode vyhasol život mladého vodiča
Komentárredakcia 13-02-2015 11:33:49:
Polícia žiada o pomoc pri zistení totožnosti neznámeho muža - AKTUALIZOVANÉ
Komentár 18-02-2015 16:14:15:
Aktuálne - dopravná nehoda dvoch kamiónov na D2 - AKTUALIZOVANÉ
Reklamna plocha
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zlate pastilky
Označenie inzercie
Bottom panel

© www.rescueonline.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na www.rescueonline.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign

HASICI V AKCII
Označenie inzercie